dimecres, 6 de novembre del 2013

14. És la música un reflex de les nostres emocions?


Cristina Adán, Chrisan Clavel, Yenfer Cruz i Germán Sánchez


La música es un art del qual denominem com el llenguatge universal, amb el qual es poden retransmitir sentiments, emocions i estats d’ànim. Quan una cançó té unes notas majors ens retransmeteix un simple i eficaç bon humor, mentrestant que una que té unes notes mes sostingudes ens fa sentir directament tristessa i mel·lancònia, encara que no tota la música precisament te que retransmitir aquests dos únics estats d’ànim. Amb aquests motius, quan ens possem una cosa tan simple com uns auriculars i ens dispossem a escoltar la nostra música ens fa traslladar-nos a uns mons paral·lels que no son ni res ni menys que les parts mes subcòncients dels nostres somnis, dels nostres desitjos, dels nostres pensaments, de les nostres imaginacions… en definitiva, les nostres voluntats que desitjem que en la nostra vida quotidiana s’esdevinguin, encara que algunes no poguin succeir. O directament n’hi ha música que et fa sentir-te reconegut amb la teva situació actual, o et fà venir records. Però una vegada tret els auriculars, a lo millor la realitat que t’envolta no et convenç o no es del tot perfecte.

2 comentaris:

  1. Aquesta pregunta m'agrada ja que penso que depèn de l'estat d'ànim/emocions de cada persona en un moment determinat escoltem un tipus de música o una altre, però per a totes les persones no és igual ja que per a algunes la música que escolten no pot significar quin és el seu estat d'ànim o quines són les seves emocions.
    Respecte a la fotografia penso que esta bé però el que li faltaria seria que la cara del noi es pogues veure millor ja que així podriem identificar com està i a partir d'aquí sapiguer quin tipus de musica estaria escoltant, però pel demès penso que és una bona fotografia.
    EVELYN LÓPEZ MASCAREÑA

    ResponElimina
  2. Aquesta pregunta m'agrada molt, ja que el meu estat d'ànim ha canviat moltes vegades segons la música que he escoltat. Per tant, sí crec que la música reflecteix en les nostres emocions.

    La música és un mètode que serveix per expressar tot el que sentim i evadir-nos de la realitat per minuts. Quan escoltem una cançó segons la seva melodia o el tema de la cançó el nostre estat d'ànim i emocions canvia totalment.

    Algunes melodies o cançons ens fan recordar un moment concret que ha marcat la nostra vida. Les melodies i cançons agafen el passat i el posen al present, lo qual ens aporta una nostàlgia de tot el que hem deixat enrere i, sense adonar-nos el nostre estat d'ànim i emocions ha canviat. Tan sols escoltar una música pot fer que recordem fins al mínim detall d'una situació, com per exemple: amb la companyia que hi estàvem, a on estàvem, el que vam menjar, si estava sonant alguna cançó...

    Jo crec que aquesta imatge no reflecteix molt les emocions que sent aquest noi, ja que no es pot veure la seva cara, només es pot observar que sembla estar pensatiu.

    PAOLA ABIGAIL VELASQUE TOAPANTA

    ResponElimina